Thee tip: Japanse Sencha thee bij visgerechten.
Japanse Sencha is een van Naomi‘s (onze huis-theesommelier), lievelings- theeën.
Deze thee doet het geweldig bij bijna alle visgerechten. Het laat zich fantastisch combineren met pizza’s en pasta’s met vis, met sushi, of met een broodje zalm met tzatziki.
Sencha is grassig met een subtiele hint van zeelucht en een milde hartige smaak die doet denken aan spinazie en groene asperges. Misschien vind je de combinatie van warme thee met warme pasta wat te heftig. Gelukkig laat Sencha zich ook goed als ijsthee zetten …
Laat 2 theelepels Sencha in een kan water een nachtje trekken in de koelkast. Filter daarna de ijsthee met een fijne zeef of een koffiefilter. Als je Sencha graag warm wilt drinken (eventueel in combinatie met een restje pastasalade), laat je water dan een beetje afkoelen voordat je er thee mee zet.

Sencha, Japan
Sencha is dé thee van het Japanse volk. Sencha wordt gekenmerkt door de hele, niet-gerolde, strookvormige bladeren, die meer zon hebben gehad dan Gyokuru. Deze bladeren staan garant voor een mooie, licht goud-groene drank met een frisse, spinazieachtige geur. De krachtige smaak doet aan noten denken.
Supersnelle vispasta
Dit is een van Naomi’s favoriete gerechten om te maken als ze geen ideeën heeft. Het is echt super simpel. Maak vooral een grote hoeveelheid in een keer zodat je een restje over hebt. Het is de volgende dag zo mogelijk nog lekkerder. Je kunt het opnieuw opwarmen of koud eten als een pastasalade. Als je ze eerst fijn hakt kun je verse kruiden gebruiken, maar gedroogde kruiden uit de vooraadkast kan ook. Gedroogde kruiden zijn minder sterk van smaak, dus je mag er best iets meer van gebruiken.
Ingrediënten:
- 2 grote Uien
- 2 blikjes Tonijn in olie
- 250 ml Kookroom
- 1 Citroen
- 1 potje Kappertjes
- Dragon
- Peterselie
- 250 gr verse Tagliatelle
Bereiding:
- Snipper de uien. Bak ze glazig in boter of olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
- Voeg de tonijn en de kookroom toe, en roer alles goed door.
- Knijp de citroen uit. Roer het citroensap en de kappertjes door de pastasaus.
- Breng op smaak met peterselie, dragon en peper. Zout is niet nodig vanwege de kappertjes.
- Zet het vuur laag en laat de saus nog even sudderen.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim water. Giet de pasta af, maar bewaar een paar eetlepels van het kookwater.
- Roer de pasta en het restje kookwater door de pastasaus.
- Eet smakelijk!
Variatietip: je kunt de tonijn vervangen door zalm uit blik. Voeg ook eens een bakje gekookte mosselen of wat stukjes surimi toe.